Bereidingstijd: 60 minuten en enkele uren laten opstijven in de koelkast
Hoeveelheid: ongeveer 12 flinke stukken
Ingrediënten voor de bodem
- 200 gram bastognekoek
- 75 gram gesmolten roomboter
Ingrediënten voor de vulling
- 1 vanillestokje
- 400 gram monchou
- 200 gram suiker
- 200 gram witte chocola
- 250 ml slagroom
Benodigdheden
Bereiding
verkruimel de bastogne met de blender of keukenmachine tot fijne kruimels en smelt ondertussen de boter. Doe de verkruimelde bastogne in een springvorm van 24 centimeter.
Giet de boter er doorheen en meng het tot alles aan elkaar geplakt zit. Druk de bodem goed en egaal aan en zet hem in de koelkast.
Haal de vanille uit het vanille stokje en meng dit met de suiker en de monchou. Maak hier met de handmixer een glad beslag van.
Smelt de witte chocola in de magnetrom of au bain marie. Voeg de witte chocola toe aan het beslag en klop met de mixer het beslag tot het is afgekoeld. Klop hierna de slagroom lobbig/stevig. Voeg de slagroom toe aan het beslag en klop het met een mixer weer egaal.
Haal de bodem uit de koelkast en verspreid het beslag egaal. Zet taart in de koelkast om op te stijven.
Je kan de taart versieren met chocolade(saus), nootjes, kruidnoten of iets anders wat je lekker vindt. Zelf heb ik karamelsaus gemaakt. Het recept vind je hier.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden gehele taart | |
Calorieën | 6921 kcal |
Koolhydraten | 612 gram |
Eiwitten | 64 gram |
Vetten | 467 gram |
Vezels | 0 gram |