Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 2 tot 3 uur
Hoeveelheid: 6 porties
Ingrediënten:
- 1,5 kilo kipdijfilet
- 4 grote uien
- 600 gram champignons
- 1 grote rode paprika
- 1 tomaat
- zout, peper, knoflookpoeder en komijn
- 2 boullionblokjes
- barbecuesaus
- srirachasaus
- 180 gram rijst
Benodigdheden:
- grote pan
- snijplank
- mes
Instructies
Snijd je kipdijfilet in wat kleinere stukken en doe ze in een grote pan met water, zodat het vlees onderwater staat. Doe hier wat zou bij en zet de pan op het vuur. Snijd ondertussen de ui, champignons, tomaat en paprika en voeg deze toe aan de pan. Zet de pan op laag vuur en laat het lekker pruttelen. Voeg ondertussen de peper, bouillonblokjes en knoflookpoeder toe naar smaak. laat de saus een paar uur goed inkoken (met de deksel van de pan). Wanneer het bijna klaar is kan je de rijst koken en apart serveren. Een andere optie is om de (bijna gare rijst) door het kipmengsel te roeren.
Voeg als laatste een flinke dot barbecuesaus en wat sriracha door het mengsel.
De stoof kan je bewaren in de koelkast of invriezen.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 576 kcal |
Koolhydraten | 43 gram |
Eiwitten | 59 gram |
Vetten | 18 gram |
Vezels | 6 gram |