Curry Madras, iets wat ik in Nederland regelmatig maakte met bijvoorbeeld een verspakket. In de supermarkt zag ik hier ineens de curry potjes van Patak’s! Gelijk meegenomen en daarbij wat verse groente in m’n karretje gegooid. Varieer vooral in welke groente je gebruikt, er past zoveel bij!
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine bloemkool
- 400 ml kokosmelk light
- 80 gram Patak’s curry Madras
- chilivlokken
- knoflookpoeder
- 300 gram basmati rijst
- 20 milliliter bakboter
Benodigdheden
- grote saus- of wokpan met deksel
- koekenpan
- steelpan
- snijplank en mes
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 706 kcal |
Koolhydraten | 80 gram |
Eiwitten | 40 gram |
Vetten | 24 gram |
Vezels | 8 gram |
Bereiding
Snipper de ui en doe dit in de wokpan met wat boter. Laat de ui op laag vuur glazig worden. Snijd ondertussen de tomaat, bloemkool, paprika, aubergine in stukjes en voeg deze bij de ui. Laat dit met de deksel erop op laag vuur garen. Snijd ondertussen de kip in stukjes en bak deze in een andere pan met wat boter gaar.
Doe wat chilivlokken en knoflookpoeder bij de groente en twee flinke theelepels Patak’s curry Madras pasta (80 gram). Roer dit door de groente heen en laat goed heet worden. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Laat op laag vuur met het deksel erop verder opwarmen. Als de kip gaar is kan de kip bij de curry. De laatste 10 minuten kan het zonder deksel, de saus kan dan indikken.
Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking en serveer de curry met rijst.
Zelf heb ik de curry met pompoen gegeten in plaats van rijst en je kunt natuurlijk ook nog linzen of kikkererwten door de curry doen.
Eetsmakelijk!