Risotto is zo veelzijdig en zo lekker en het werd ook wel eens tijd voor een vegetarisch gerecht na alle vleesgerechten afgelopen tijd.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 150 gram risotto
- 250 gram champignons
- 1 sjalotje
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 20 gram walnoten
- voldoende groentebouillon (1,5 liter ongeveer)
- 15 milliliter truffelolie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 50 gram ricotta
- oliespray
- zout en peper naar smaak
Benodigdheden
- Snijplank en Mes
- Pan voor de bouillon
- Wokpan
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 645 kcal |
Koolhydraten | 77 gram |
Eiwitten | 27 gram |
Vetten | 27 gram |
Vezels | 7 gram |
Snipper de sjalot en de ui en spray wat olie in de pan en fruit de uitjes. Pers hierbij ook de teentjes knoflook uit. Maak ondertussen de bouillon met kokend water en zet apart. Als de ui glazig is voeg je de droge risotto toe en eventueel nog wat olie spray. Roer dit door totdat alle rijstkorrels glimmend zijn.
Vervolgens kun je soeplepel voor soeplepel de bouillon toevoegen. Elke keer even wachten en roeren totdat de rijstkorrels al het vocht hebben opgenomen om er vervolgens weer een lepel bij te doen. Snijd ondertussen de champignons en houd deze even apart. Wanneer de korrels bijna gaar zijn kunnen de champignons erbij. Als de risotto gaar is kan de ricotta en de parmezaan er doorheen worden geroerd samen met wat peper en zout en 10 milliliter truffel olie. Roer alles goed door en serveer direct.
Garneer met wat walnoten en olie en eventueel met wat extra kaas. Eetsmakelijk!