Ingredienten
- 1 afbakbroodje van ongeveer 75 gram naar keuze
- 1 ei
- 1 plakje kaas van 20 gram
- 1 plakje ham van 20 gram
- zout en peper naar smaak
- oliespray
Bereiding
Voedingswaarden per portie* | |
Calorieën | 376 kcal |
Koolhydraten | 40 gram |
Eiwitten | 21 gram |
Vetten | 14 gram |
Vezels | 2 gram |
Zet de oven aan en bak je broodje af.
Spray wat olie in de koekenpan en zet op gemiddeld hoog vuur. Doe hier de ham in, draai deze om als hij begint te ‘bubbelen’. Breek vervolgens het ei en maak de dooier kapot. Scheur de kaas in stukjes en leg dit op het ei. Zorg ervoor dat de uitsmijter zo groot wordt dat je de twee helften van je broodje ermee kan bedekken. Zet het vuur wat lager, laat de kaas smelten en het ei stollen.
Klaar! Halveer je broodje en deel de uitsmijter door tweeën en verdeel over je broodje. Breng op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!
* Mocht je nou meer eiwitten en vezels willen. Neem dan wat extra ham of kip. Kies voor een volkoren broodje of een koolhydraat verlaagd bolletje en neem 20+ kaas in plaats van 48+ kaas.