Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 3 porties
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 361 kcal |
Koolhydraten | 30 gram |
Eiwitten | 32 gram |
Vetten | 14 gram |
Vezels | 10 gram |
Ingrediënten
- een kleine bloemkool (500 gram)
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 150 gram edamame bonen
- 300 gram kipdijfilet
- 200 milliliter kokosmelk light
- flinke dot garam masala kruiden
- flinke snuf zout en peper
- snuf knoflookpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf chilipoeder
- snuf kipkruiden
- eventueel aardappelzetmeel om te binden
Benodigdheden
- wokpan
- snijplank en mes
Bereiding
Snijd de kip in stukjes en bak deze in de pan. Snipper ondertussen de ui en voeg deze aan de kip toe. Vervolgens kunnen de tomaat en paprika gesneden worden in grove stukken en mogen in de pan erbij als de ui wat glazig is. Dan kan de bloemkool in kleine roosjes worden gesneden en ook erbij worden gedaan. Dit kan nu even gaan sudderen samen met alle kruiden. Als alles wat aan het slinken is kan de kokosmelk erbij worden gedaan. Zelf heb ik kokosmelkpoeder aangelengd met water, zelfde principe. Laat dit ook lekker pruttelen op laag vuur. Voeg 5 minuten voor tijd nog even de edamame toe en verwarm goed. Als de saus nog te dun is kan je er wat aardappelzetmeel aangelengd met koud water toevoegen om het te binden (Ik doe altijd een theelepel in een shotglaasje water).
Je kan puur en alleen de curry eten. Het kan met rijst, kikkererwten, extra edamame bonen of linzen. Wees creatief! Vega is ook zo gefixt door de kip te vervangen door een vegetarisch alternatief.
Eetsmakelijk!