Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Ingrediënten
- 1 zakje crispy chicken van Santa Maria
- Sprayolie
- 500 gram kipdijfilet
- sla naar keuze
- 1 paprika
- 1 zoete aardappel
- 1 kleine komkommer
- halve avocado
- srirachasaus
- cottage cheese
- zout, peper en knoflookpoeder
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Snijplank
- Mes
- Schaaltje
- Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 225 graden.
Snijd de zoete aardappel in plakjes van een centimeter dik en doe deze plakjes in aluminiumfolie met een beetje olie spray en doe dit in de oven.
Snijd de kipdijfilet in stukjes en doe dit in een ovenschaal. Spray er wat olie bij en doe de crispy chicken mix er doorheen en hussel goed door. Zet dit in de oven erbij.
Maak ondertussen de salade met sla, paprika en komkommer.
Prak de halve avocado fijn en die hier wat srirachasaus, peper, zout en knoflookpoeder bij.
Maak de salade aan met wat cottage cheese, peper, zout en knoflookpoeder.
Hussel de kip halverwege (na 10 minuten ongeveer) even door.
Wanneer de kip en aardappel klaar zijn haal je deze uit de oven. Snijd de partjes aardappel in blokjes en leg over de salade heen. Serveer de kip en guacemole apart.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 648 kcal |
Koolhydraten | 39 gram |
Eiwitten | 64 gram |
Vetten | 25 gram |
Vezels | 7 gram |