Pasta met champignons en balletjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 150 gram vezelrijke pasta
  • 400 gram champignons
  • klein bosje verse (platte) peterselie
  • 1 ei
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • 300 gram (magere) gekruide worstjes naar voorkeur
  • zout naar smaak

Benodigdheden

  • wokpan
  • kookpan
  • snijplank
  • kommetje
  • bestek

Instructies

Het recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver, maar dan met extra toevoegingen. Draai kleine balletjes van de worstjes, door ze uit het velletje te knijpen en er vervolgens balletjes van te draaien. Besprenkel deze met (grove) peper. Bak de balletjes in een pan. Snijd ondertussen de champignons in stukken en bak deze met de balletjes mee. Kook ondertussen de pasta. 
Doe het ei, de parmezaanse kaas en de gesneden peterselie in een kommetje en hussel goed. Doe hier ook wat afgekoeld kookvocht van de pasta bij (anders gaat het ei stollen). 
Wanneer de pasta gaar is, giet het af en doe het in de pan met de champignons en balletjes. Voeg hierbij de saus toe en zet het vuur uit. Roer goed door elkaar en voeg er eventueel nog wat kookvocht aan toe. 

Tip: Vervang wat spaghetti voor andijvie. Scheelt calorieën en koolhydraten!

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie
Calorieën 652 kcal
Koolhydraten49 gram
Eiwitten47 gram
Vetten27 gram
Vezels12 gram

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *