De laatste tijd ben ik wat meer aan het experimenteren met recepten voor zoetige snacks. Dit is daar ook weer zo’n exemplaar van.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 cupcakes van zo’n 50 gram
Ingrediënten
- 1 ei
- 75 milliliter ongezoete amandelmelk
- 5 milliliter vanille aroma
- paar druppels zoetstof
- 100 gram rijpe, zachte banaan
- snuf zout
- 25 gram whey Cookies & Cream
- 45 gram havermeel
- 12 gram pure chocolade chips
- oliespray
Benodigdheden
- siliconen bakvorm voor cupcakes (cakevorm kan ook)
- oven
- blender en spatel
- keukenweegschaal
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 86 kcal |
Koolhydraten | 11 gram |
Eiwitten | 6 gram |
Vetten | 2 gram |
Vezels | 1 gram |
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het rooster eruit. Zet op het rooster de siliconen bakvorm en spray wat olie erin en smeer uit met wat keukenpapier.
Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender (vloeistoffen onderop) – BEHALVE DE CHOCOLADE) en maak hier een beslag van. Doe als laatste de chocolade erbij en roer even met de spatel door.
Verdeel dit over de vormpjes en zet dit voor zo’n 25 minuten in de oven. Check of ze (bijna) gaar zijn door met een satéprikker in de cake te prikken. Als er nog deeg aan blijft hangen moeten ze nog even. Ze garen nog wel even door als ze uit de oven zijn.
Zowel warm als koud zijn ze erg lekker. Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast of vriezer, dat kan allebei.