Bloemkool, vroeg vond ik dat helemaal niks. Veel te gaar gekookt, geprakt door de aardappel en gemaskeerd door een grote klodder appelmoes. Toch staat het nu regelmatig op het menu wanneer ik curry maak of een ouderwets AVG’tje. Een oud collega had me verteld hoe zij het maakte en dat doe ik nu ook ongeveer.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 60 gram geraspte kaas naar keuze
- kerriepoeder
- knoflookpoeder
- komijnpoeder
- uienpoeder
- peper
- zout
- oliespray
Benodigdheden
- bakplaat/ovenschaal
- aluminiumfolie
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 130 kcal |
Koolhydraten | 10 gram |
Eiwitten | 7 gram |
Vetten | 7 gram |
Vezels | 4 gram |
Verwarm de oven voor rond de 180-200 graden en bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en spray in met olie. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op de bakplaat. Doe nu alle kruiden en specerijen over de bloemkool naar smaak en hussel dit door elkaar. Spray alles nog even in met olie en zet het in de oven. Strooi na 10 minuten de kaas er overheen en laat lekker smelten. Afhankelijk van de oven en temperatuur is het na 30 á 45 minuten klaar.