Twix Cheesecake

Vaak zie je op Facebook van die heerlijke recepten voorbij komen in filmpjes die je opslaat en vervolgens nooit maakt. De Twix Cheesecake was er precies zo een van, totdat ik besloot hem wel te maken. Helaas viel hij anders uit dan gehoopt. Een combinatie van afwijkend materiaal, alternatieve ingrediënten en andere baktijden. 

Het originele recept is hier te vinden. 

Helaas was de Lonka fudge hier niet te koop en heb ik andere caramelsnoepjes gebruikt. Die weer te hard werden bij het opstijven, ondanks de gecondenseerde melk. Ook had ik te goedkope chocolade gekocht die niet goed wilde smelten. Dit heb ik dus met slagroom, gecondenseerde melk en boter voor elkaar willen krijgen, wat ongeveer een beetje gelukt is. De vier minuten baktijd die werd aangehouden klopte bij mij niet. Dit was veel te weinig. Ik denk dat ik hem uiteindelijk er 10 minuten in heb gehad, maar iets langer had ook geen kwaad gekund. 

Vlak nadat de taart klaar was, was de binnenkant nog te zacht en de buitenkant nog te hard. Ik moet wel zeggen, hoe langer de cheesecake in de koelkast stond, hoe lekkerder hij werd. De binnenkant werd wat vaster en de buitenkant wat zachter. 

Zelf zou ik in het vervolg de boden van Jodenkoeken maken en meer boter gebruiken dan 60 gram. Ook zou ik de chocolade smelten met wat slagroom erbij, dat hij niet volledig stolt wanneer hij weer in de koelkast staat. Verder zou ik, aangezien Lonka hier niet te koop is (ik heb het in ieder geval nog niet gevonden) Misschien zelf gewoon Karamel maken met suiker, water en boter. 

Voor de grap heb ik ook de voedingswaarden voor jullie voor de hele taart. Er kunnen ongeveer 12 puntjes uit de taart. (hoge bakvorm van 18 cm)

Voedingswaarden gehele taart
Calorieën 6169 kcal
Koolhydraten581 gram
Eiwitten90 gram
Vetten383 gram
Vezels11 gram

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *