Oké, het is niet de meest gezonde maaltijd, maar af en toe moet het kunnen. Zoals ik al schreef heb ik het recept van Sterk in de Keuken wat aangepast.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 wraps
Voedingswaarden per wrap | |
Calorieën | 515 kcal |
Koolhydraten | 45 gram |
Eiwitten | 27 gram |
Vetten | 25 gram |
Vezels | 5 gram |
Ingredienten
- 4 grote wraps (60 gram)
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1 paprika
- 15 gram peterselie
- 2 knoflookteentjes
- snuf zout
- snuf Aromat of Fondor
- snuf knoflookpoeder
- flinke dot sambal
- 80 gram (geraspte) kaas
- rauwkost naar keuze
- knoflooksaus
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- mengkom
- snijplank, mes en lepel
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. (Check even of je wrap er helemaal op past). Snijd de ui, tomaat, paprika, knoflook en peterselie erg fijn en doe dit in de mengkom samen met de sambal, zout, Aromat/Fondor en knoflookpoeder. Kneed dit met je handen lekker door elkaar.
Smeer het gehaktmengsel uit over de wraps en doe deze voor ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven. Ondertussen kan je de rauwkost maken. Ik gebruikte sla, tomaat en komkommer. Na 8 minuten kan je nog even wat kaas op de wrap doen.
Haal de wrap uit de oven en leg in het midden het rauwkostmengsel en doe er wat knoflooksaus overheen. Rol op als een burrito en eetsmakelijk!